Tamilsk curry powder

Srilankansk morgenmads fladbrød

Altså jeg elsker fladbrød!! Generelt bare brød faktisk. Men synes det er helt fantastisk at lave et fladbrød og komme fyld ovenpå, hvor brødet fylder mere end fx en madpandekage eller wraps. Så derfor er det virkelig begyndt at blive en ting herhjemme. Jeg følte for at lave et morgenmads fladbrød, og det blev sku rimelig godt! Så her får I opskriften.

4 Fladbrød til 3 personer - Tilberedningstid 50 min ca -  Sværhedsgrad: Middel

0,5 dl Lunkent vand
1/4 pakke Gær
0,5 tsk sukker
Salt
150 g mel
25 g Smeltet saltet smør
2,5 store tsk Yoghurt eller creme fraiche

4 Cocktail tomater eller 8 cherrytomater
Salt og peber
½ tsk Chilipulver
1 spsk Olivenolie

7 tsk Creme fraiche
1/4 Lime
Salt

4 Æg
Salt og peber
1 tsk Chiliflager
1 tsk Gurkemeje

Cheddar

Opløs gæren i det lunken vand og tilsæt sukker og salt. Lad det køre i rørmaskinen i 5 min. Vej imens mel op og tilsæt det i samme skål sammen med smeltet smør (kan smeltet i mikrovonen i 10 sekunder ca) og yoghurt. Kør nu rørmaskinen i 5 min eller bland dejen med en ske/grydeske og overtag derefter med hænderne og ælt i ca 5 min. Dejen er en smule klistret, men det er meningen. Lad det hvile i 30 min under et viskestykke. 
Tænd ovnen på varmluft ved 150 grader. Skær tomaterne i halve eller i fire dele. Kom salt, peber, chilipulver og olie på og bland tomaterne med fingrene. Kom dem i ovnen 25-30 min ca. Imens kom creme fraiche, lime og salt sammen i en skål. Herefter lav spejlæg, ca 3 min på panden blot på den ene side. Kom salt, peber, chiliflager og gurkemeje ovenpå æggene imens de er på panden. Læg dem til side herefter, pas på blommen ikke går i stykker.
Kom en pande på en varm kogeplade. Når dejen er hævet kommer du lidt mel på bordet og på en kagerulle (evt en smule olie på kagerullen), og hælder dejen ud på bordet. Du deler dejen ligeligt i 4 dele og ruller dem flade. Kom olie på panden og steg dem på hver side i ca 2-3 min. 
Når fladbrødene er færdig smør limecremefraiche på fladbrøndene, kom cheddar på alt efter hvor meget ost du foretrækker, kom et spejlæg på og afslut med tomaterne. Kom det i en 150 grader varmluftovn i ca. 3-4 min. Klar til service!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tamilsk curry powder