Rasam (spicy suppe lavet på ben)

Tamilsk nudelret med stegte og krydrede grøntsager

Denne nudelret er en klassisk ret, der bliver lavet i nærmest alle tamilske hjem. Nogle tilføjer endda pølser eller kylling. Jeg kan dog faktisk bedst lide den vegetarisk, men man kan sagtens tilføje protein i kødform. Det er naturligvis ikke den sundeste ret, da alt jo kommer i en frituregryden, udover nudlerne, men sådan er retten bedst. Man skal ikke begynde blot at stege grøntsagerne af i lidt olie på panden. Så kan du ligeså godt droppe at lave denne nudelret. Det at alle grøntsager bliver friturestegt, er det der skaber smagen i retten.

Til ca 2-3 personer - Tilberedningstid 30 min - Sværhedsgrad: Middel

1-2 Friske chilier

½ Aubergine (skær resten af auberginen i stykker og kom det i fryseren til næste gang)
1 tsk Chilipulver
Salt

1 Stor -og 1 lille Kartoffel
1 tsk Chilipulver
Salt

2 Gulerødder
1 tsk Chilipulver
Salt

3 fed Hvidløg
1/4 tsk Chilipulver
Salt

250 g Nudler
Vand og salt (godt med salt i vandet)

Olie til friturestegning og olie til panden

Varm fritureolie op i en pande. Alt skal dryppes af på køkkenrulle. Skær chilierne i tynde skiver og frituresteg dem i maks 30 sek. Skær auberginen i små tern og krydrer dem med chilipulver og salt. Kom dem nu i olien til de er flotte gyldne. Imens de er i olien kan du skære kartoflerne i mundrette tern og krydre dem. Disse frituresteges efterfølgende. Imens de er i fritureolien skæres gulerødder i tynde og runde skiver og krydres herefter. Disse kommes nu i fritureolien. Sidst skæres hvidløg i tynde skiver, krydres og steges i fritureolien i ca 30 sek (til de er gyldenbrune). Hvis du har overskud, kan du koge nudlerne imens også eller i det mindste bare varme vandet til det – ellers kog dem nu efter pakkens anvisning. Kom lidt olie på nudlerne, så de ikke klistrer. Tilsæt olie på en panden (jeg brugte friturepanden for at spare opvask 😉 ), tilsæt alle de friturestegte grøntsager og nudlerne. Bland det godt sammen og server det!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rasam (spicy suppe lavet på ben)