HOT!! rejecurry

Rasam (spicy suppe lavet på ben)

Rasam er en spicy “suppe”, som man enten drikker eller spiser med ris og andre curry. Det er noget de fleste tamilere i hvert fald elsker. Især at drikke. Jeg var som barn ikke rigtig fan af det, da jeg synes, det var kedeligt, at det var så flydende (jeg har heller aldrig rigtigt være fan af fx. hønsekødsuppe). Men nu har jeg prøvet at lave en version, jeg faktisk synes er helt fantastisk. Den er ikke helt klassisk, men det gør nu ingenting, hvis du spørger mig.

Rasam til ca 3 personer - Tilberedningstid 1,5 time - Sværhedsgrad: Nem

0,75 L vand
1 Grøntsagsbouillon
300 g Ben fra hvilket som helst dyr (jeg havde rester af ben fra okse)
1 Løg
2 Hvidløg
2 tsk revet ingefær
1 stor Frisk chili
0,5 stor eller 1 lille tomat
Olie til gryden
2,5 tsk Chilipulver med top
2,5 tsk Currypulver
1 tsk Stødt korianderfrø
1,5 spsk Citron
evt Salt

Kog vand, bouillon og ben i en gryde og lad det simre i en time. Kom løg, hvidløg, ingefær, chili og tomat i en morter eller foodprocesser/blender og lav det til en paste. Du bestemmer selv, hvor grov den skal være, alt efter om du vil have noget at tygge på. Kom olie i en gryde og tilsæt pasten og lad det stege godt af. Tilsæt nu chilipulver, currypulver og stødt korianderfrø og steg dem hurtigt af. Tilsæt nu fonden, citron og evt salt. Lad det simre yderligere 10-15 min og smag til.  Bum, den kan nu serveres!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOT!! rejecurry