Krydrede kartoffelkroketter med mynte/koriander/chili mayo

Tacos – Fløjlsbløde fladbrød med krydrede og bløde kartofler, kartoffelchips, rødløg og persillesalat, chili/kokosdressing, limedressing og siracha

Det her er genialt. Det må jeg altså sige. Synes det her er så succesfuld og smattet en ret, at alle vil kunne lide den. Den er endda vegetarisk, og det bemærker man på ingen måde, hvis man er kødelsker. Jeg er sååå vild med den, og den skal jeg helt klart kaste mig ud i igen. Uden tvivl. Jeg har ingen argumenter for, du ikke skal prøve den her ret!

Ca . 8-9 Små tacos (3 personer) - Tilberedningstid 1 time - Sværhedsgrad: Middel

Fladbrød:
1,25 dl Lunkent vand
25 g Gær
1 tsk Sukker
1/4 tsk Salt
300 g Mel
50 g Smeltet saltet smør
5 store tsk Yoghurt eller creme fraiche
Smør

Chips:
1 Stor kartoffel
1 tsk Chilipulver
1 tsk Mel
Olie til friturestegning
Salt

Salat:
2 Rødløg
1 bundt Persille
4 tsk Olivenolie
2 tsk Citron
ca 1 tsk Salt

Chili/kokos dressing:
3 store tsk Creme fraiche
1 meget stor eller 2 mellemstore Grøn mild chili
4 tsk Kokosmælk
½ tsk Salt

Limedressing:
4 Tsk Creme fraiche
2,5 Tsk Lime eller citron

Kartoffel:
8-9 Mellem kartofler
Olie til gryden, så det dækker
1 tsk Sennepsfrø
1 tsk Fennikelfrø
1 tsk Spidskommenfrø
1 tsk Gurkemeje
2 tsk Chilipulver
1 tsk Salt

Siracha!

Fladbrød:
Opløs gæren i det lunken vand og tilsæt sukker og salt. Lad det køre i røremaskinen i 5 min. Vej imens mel op og tilsæt det i samme skål sammen med smeltet smør (kan smeltes i mikrovonen i 10 sekunder ca) og yoghurt. Kør nu rørmaskinen i 5 min eller bland dejen med en ske/grydeske og overtag derefter med hænderne og ælt i ca 5 min.  Dejen er en smule klistret, men det er meningen. Lad det hvile i 45 min under et viskestykke. Lav alle andre ting imens.

Dejen skal gerne være godt hævet nu. Del dejen op i 8 klatter og brug nu en kagerulle. Rul dem ca 1 cm flade, kom den på en varm pande og steg dem ca 30-60 sek på hver side, hold øje. Når du tager dem af panden, tag en klat smør og smør dem på fladbrødene.

Chips:
Imens kan du skære kartoflen til chips i tynde skiver. Evt. på et mandolinjern. Læg det i koldt vand i 15 min. Du kan evt lave salaten og dressingerne imens. Tag nu skiverne ud på en køkkenrulle, så alt vandet kan suges ud. Bland nu skiverne med chilipulver og mel i en skål. Opvarm olie og steg alle skiver til de er gyldenbrune og sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle og kom salt udover.

Salat:
Hak løg og persille fint og tilsæt olivenolie, citron og salt og bland det. Læg det til side.

Chili/kokos dressing:
Kom alle ingredienser i en høj beholder og stavblend det hele fint.

Limedressing:
Bland creme fraiche og lime/citron sammen.

Kartoffel:
Skær kartoflerne i små stykker og kog dem helt møre. Sæt dem nu til side med ca en halv dl af kogevandet tilbage. Kom olivenolie i en varm gryde, så det dækker nogenlunde bunden. Når olien er varm kommer du sennepsfrø, fennikelfrø, spidskommenfrø, gurkemeje og chili i og steger krydderierne af. Tilsæt nu kartoflerne, kogevandet og salt og rør godt rundt i det. Lad det stå i 5 min, hvis der slet ingen væske er tilbage, så tilsæt en lille smule i bunden, så det ikke brænder på. Når du er færdig, er det ikke mening, der skal være væske tilbage i bunden.

Du kan nu tage et fladbrød, komme kartoffel på, salat, chips, chili/kokosdressing, limedressing, siracha og BUM!! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydrede kartoffelkroketter med mynte/koriander/chili mayo