Chili sovs/olie

Tamiler pizza med saftig kylling, masser af cheddar, chili sovs og frisk chili

Siden barnsben fik vi altid serveret pizza helt utraditionelt i vores hjem. Der var ikke noget, der hed pepperoni og ost, der var altid masser af utraditionelle og srilankansk inspirerede ingredienser på. MEN sandheden er faktisk, at det smager HAMMER GODT. I Sri Lanka får man oftest brød fyldt med diverse, og derfor kommer pizza lidt til at have samme effekt, bare i åben form. Derfor er det oplagt for mig at udvikle sådan en pizza. Jeg har dog prøvet at skabe den i lidt bedre kvalitet. Mine forældre kom nemlig oftest bare tomatpure på som tomatsovs….. det er ikke lækkert….. Så here you go – jeg synes den smagte SÅÅÅÅ godt. Det er sjældent, jeg laver det samme mad igen, med mindre det er VIRKELIG godt, men den her skal jeg helt klart lave!

En pizza - Tilberedningstid ca. 30 min

1 Pizzabund (lav selv en bund (det klæder IKKE denne pizza med en tynd og crispy bund) eller køb en færdig en)
2-3 Små friske chili
200 g Revet cheddar
Chili sovs/olie (klik og se min hjemmelavede)

Tomatsovs:
1 dåse Hakket tomat
2,5 tsk Chilisause (klik og se min opskrift, du kan også bruge en købt)
1 tsk Hvidløgspulver
Salt

Tænd ovnen ovnen på 200 grader varmluft. Kom hakket tomater, chilisause, hvidløgspulver og salt i en gryde og lad det koge ind i 15 min. Husk at omrøre løbende. Kom tomatsovsen i en skål og gem gryden til kyllingen uden at skylle den af.

Kom pizzasause på hele pizzadejen, fordel cheddaren over hele pizzaen og de fintsnittede chili ovenpå efterfølgende. Kom pizzaen i ovnen efter dejopskriftens/dejpakkens anvisning, MEN træk 4 minutter fra, da kyllingen skal på i de sidste 4 minutter i ovnen.

Kylling:
300 g Kyllingebryst
1 Bouillon (Grøntsags eller hønse)
Ca 0,5 L vand (skal dække kyllingen)

Imens tilsæt vand, boullion i tomatsovsgryden. Vandet skal simre og bouillonen skal være opløst. Kom nu kyllingen i og lad det simre 10 min. Tag det op af vandet og pluk kødet i stykker. Noget af det inderste kød kan godt være råt, men det gør ingenting, det skal alligevel i ovnen (de stykker kan du evt gøre mindre). Fordel det på pizzaen og kom det i ovnen ca 4 minutter. Nu skulle kyllingen gerne være saftig ovenpå! Fordel nu chili sovs/olie udover, og voila!!! VIRKELIG LÆKKER PIZZA KLAR!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chili sovs/olie