Chili sovs/olie
Det er vist ingen hemmelighed, at man benytter en hel del chili i Sri Lanka. Derfor har jeg lavet en lidt mere grov version af en chilisause, som besidder olie og er mere sovset, deraf navnet olie og sovs. Den smager VOLD GODT! Jeg fik inspiration fra Umut, og lavede det om til min version. Hvis I vil have den lækreste chilisause, så skal I virkelig prøve den her. Prøv sovsen/olien på pizza, smør det i en sandwich, brug det som marinade eller som dressing på hvad som helst.
Chili sovs/olie ca 250 ml - Tilberedningstid 10 min
140 g Tomatpuré
4 spsk Chiliflager
1,5 tsk Spidskommen
1 tsk Karry (Brugte bombay karry fra Claus Holn
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Paprika
0,25 dl Soya
1 dl Olivenolie
Kom alle ingredienser i en skål og rør det sammen, kom det herefter i en lufttæt beholder, så kan det hermed holder LÆNGE. Det er det gode ved blot er bruge tørre ingredienser, så benyt gerne frisk hvidløg, men så er “levetiden” kortere. Jeg synes heller ikke, det vil klæde chilisausen med en for skarp hvidløgssmag, så jeg foretrækker i ting som disse at benytte tørkrydderier.
Ingen kommentarer endnu