Kikærtecurry

Chili sovs/olie

 

Det er vist ingen hemmelighed, at man benytter en hel del chili i Sri Lanka. Derfor har jeg lavet en lidt mere grov version af en chilisause, som besidder olie og er mere sovset, deraf navnet olie og sovs. Den smager VOLD GODT! Jeg fik inspiration fra Umut, og lavede det om til min version. Hvis I vil have den lækreste chilisause, så skal I virkelig prøve den her. Prøv sovsen/olien på pizza, smør det i en sandwich, brug det som marinade eller som dressing på hvad som helst.

Chili sovs/olie ca 250 ml - Tilberedningstid 10 min

140 g Tomatpuré
4 spsk Chiliflager
1,5 tsk Spidskommen
1 tsk Karry (Brugte bombay karry fra Claus Holn
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Paprika
0,25 dl Soya
1 dl Olivenolie

Kom alle ingredienser i en skål og rør det sammen, kom det herefter i en lufttæt beholder, så kan det hermed holder LÆNGE. Det er det gode ved blot er bruge tørre ingredienser, så benyt gerne frisk hvidløg, men så er “levetiden” kortere. Jeg synes heller ikke, det vil klæde chilisausen med en for skarp hvidløgssmag, så jeg foretrækker i ting som disse at benytte tørkrydderier. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærtecurry