Paratha (luftige brød med lag)

Kothu Roti (bedste opskrift!!)

Kothu roti er en af de mest populære streetfood retter, som du kan finde på Sri Lanka. Hvis du kan høre en irriterende lyd, som minder dig om en byggeplads, hvor du spiser, er det fordi de er igang med at lave kothu roti. DOG kan man sagtens lave denne ret uden den irriterende lyd.
Der er en grund til, at denne ret er populær. Det er nemlig en pleaser til ALLE, og hvis man ikke kan tåle store mængder af chili, kan man blot skrue ned for styrken ved at komme mindre chili i. Man kan desuden også gøre retten vegetarisk, ved blot at lave den stærke curry uden kød.

Kothu roti til 2 personer – Tilberedningstid 45 min

1 løg (Lige meget hvilket)
3 fed Hvidløg
300 g Nakkefilet
Olie til panden
evt. 8 Karryblade
1 tsk Sennepsfrø
1 tsk Fennikelfrø
1 tsk Stødt spidskommen
1,5 tsk Curry powder (kan evt erstattes med garam masala, curry powder er den srilankanske krydderiblanding)
4 tsk Chilipulver (gerne en fra Sri Lanka)
2 tsk Salt
2 dl Vand
1 Porre (ikke den grønne del)
1 Stor eller to små gulerødder
7 Paratha (Klik for opskrift, kan dog også købes færdig i srilankanske butikker)
3 Æg
Lime

Skør løg og hvidløg i den ønskede størrelse. Jeg fortrækker løg groft og hvidløg lidt finere. Skær nu nakkefileten i små mundrette stykker. Find en stor pande eller sauterpande og kom olie på nu den middelvarme pande. Kom nu karryblade, sennepsfrø, fennikelfrø og spidskommen på panden sammen med løg og hvidløg. Steg det godt af og tilsæt nu curry powder og chilipulver. Når du har stegt krydderierne af tilsættes kødet på panden og brunes af. Tilsæt salt og vand og lad det nu simre i 15 minutter (curryen er både for salt og for vandet, men det er meningen, da det skal give væske og salt til resten vi tilsætter). Imens det simrer, skær den hvide del af porren i tynde skiver og riv guleroden/gulerødderne. Klip også paratha med en saks i 1cm x 1cm stykker. Jeg samler to paratha og klipper dem først på langs, samler strimlerne og klipper dem i “firkanter”.
Når curryen har simret færdigt, kommer du det bare i en skål. På den pande, du har lavet curry på, tilsættes olie og sørger for varmen er høj på panden. Tilsæt de snittede porre og gulerødder. Sauter det til det er faldet en smule sammen. Tilsæt parathaen på panden og brun det hele godt af (brug to grydeskeer til at blande det sammen fra nu af, det er meget nemmere). Nu tilsættes æggene en efter en og sørg for at fordele det godt og blande det hele godt sammen. Æggene skal ikke blive alt for tørre, sørg for det stadig er cremet. Slutteligt tilsætter du nu curryen og blandet det hele godt sammen i 3-5 minutter. Nu er det klar til servering, kom evt lidt lime/citron udover!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paratha (luftige brød med lag)