Paruppu (Linse curry)

Paratha (luftige brød med lag)

Jeg elsker denne brødform, som kan spises med alverdens curry og bruges til kothu roti, som er en enormt populær ret i hele Sri Lanka. De er flaky og og lette, bare mmhh!! Jeg har dog altid troet, at det var svært at lave disse pga. lagene, men det lykkes mig at lave nogle virkelig perfekte nogle!! Så her er opskriften på dem.

Paratha ca. 8 stk – Tilberedningstid 45 min 

5 dl Hvedemel
1 tsk Salt
1,5 tsk Sukker
1 Æg
1 dl Mælk
1,25 dl Vand
2 spsk Smør

Kom hvedemel, salt, sukker i en skål og bland det hurtigt med din hånd. Tilsæt nu æg, mælk og vand en efter en og ælt det godt i 5 min, til dejen er glat og ensartet. Dejen kan godt virke for våd, men sådan skal den være. Det vigtigste er bare, at alt dejen er sammenhængende og ikke klumpet. Gør det evt i en rørmaskine, hvis du vil, men jeg foretrækker det med håndkræfter til denne dej. Smelt nu smøret i en skål i mikroovnen kort. Pensel dejen med smør og lad dejen hvilke i 15 min. Lav otte boller af dejen og pensel også bollerne med smør. Følg nu instrukserne forneden med, hvordan dejen skal foldes. Når dejen skal på panden, er det vigtigt, at panden er MEGET varm. Kom evt ekstra smeltet smør på, når brødene kommer af panden.

Pensel fladen med et lag smør.

Fold dejen let sammen.

Kom enden af dejen under “sneglen”.

Kom det nu på en varm pande i ca 30 sek på hver side!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paruppu (Linse curry)