Kokosis med karameliserede bananchips og mango

Okay, what’s not to like ved den her dessert? Der er alt, hvad en dessert skal indebærer ifølge mig. Det fede og cremede i isen, det sprøde i chipsene og det friske i mangoen. Det er dessert lige efter min bog. Det er ovenikøbet en dessert, som du kan forberede i forvejen, hvis du får gæster eller lignende, og det er mega nemt, hvis du spørger mig. Det kræver ikke de store køkkenskills.
Desserten er ca til 3-4 personer
Kokois (Ismaskine ret nødvendig, kan dog også gøres uden):
2 Æggeblommer
2/3 dl Sukker
250 ml Fløde
165 ml Kokosmælk (Svarer til en helt lille dåse kokosmælk)
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål til en luftig æggesnaps. Pisk herefter i en anden skål fløde til den er letpisket. Herefter vender du æggesnapsen og kokosmælken i fløden. Det er vigtigt du vender den, så du ikke pisker mere luft i fløden, og det kræver tålmodighed. Herefter er massen klar, og du kan nu komme det i din ismaskine til den har den rette konsistens, hvis du stadig synes den er for blød, så bare kom den lidt i fryseren efterfølgende. Hvis du ikke har en ismaskine, skal du selvfølgelig lave denne is i meget god tid, så den kan nå at blive frossen i fryseren. Derfor skal den nok stå natten over i fryseren i en lukket beholder. Dog bliver isen ikke ligeså cremet og lækker som i en ismaskine.
Bananchips:
1 Banan
God sirup
Skær meget tynde bananskiver om kom det på en bageplade med bagepapir på. Pensel det med meget god sirup. Kom det ca i ovnen i en time ved en forvarmet 125 grader ovn. Hold dog øje med dem, da det er forskelligt, hvor meget de skal have, alt efter hvor tynde de er. De skal være i ovnen til de er sprøde og ikke længere klistrede.
Mango i små tern. Kan serveres som på billeder eller vær kreativ.
Ingen kommentarer endnu