Hvad er srilankansk mad?

Kokosis med karameliserede bananchips og mango

Okay, what’s not to like ved den her dessert? Der er alt, hvad en dessert skal indebærer ifølge mig. Det fede og cremede i isen, det sprøde i chipsene og det friske i mangoen. Det er dessert lige efter min bog. Det er ovenikøbet en dessert, som du kan forberede i forvejen, hvis du får gæster eller lignende, og det er mega nemt, hvis du spørger mig. Det kræver ikke de store køkkenskills.

Desserten er ca til 3-4 personer

Kokois (Ismaskine ret nødvendig, kan dog også gøres uden):

2 Æggeblommer
2/3 dl Sukker
250 ml Fløde
165 ml Kokosmælk (Svarer til en helt lille dåse kokosmælk)

Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål til en luftig æggesnaps. Pisk herefter i en anden skål fløde til den er letpisket. Herefter vender du æggesnapsen og kokosmælken i fløden. Det er vigtigt du vender den, så du ikke pisker mere luft i fløden, og det kræver tålmodighed. Herefter er massen klar, og du kan nu komme det i din ismaskine til den har den rette konsistens, hvis du stadig synes den er for blød, så bare kom den lidt i fryseren efterfølgende. Hvis du ikke har en ismaskine, skal du selvfølgelig lave denne is i meget god tid, så den kan nå at blive frossen i fryseren. Derfor skal den nok stå natten over i fryseren i en lukket beholder. Dog bliver isen ikke ligeså cremet og lækker som i en ismaskine. 

Bananchips:

1 Banan
God sirup

Skær meget tynde bananskiver om kom det på en bageplade med bagepapir på. Pensel det med meget god sirup. Kom det ca i ovnen i en time ved en forvarmet 125 grader ovn. Hold dog øje med dem, da det er forskelligt, hvor meget de skal have, alt efter hvor tynde de er. De skal være i ovnen til de er sprøde og ikke længere klistrede.

Mango i små tern. Kan serveres som på billeder eller vær kreativ. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er srilankansk mad?