Srilankanske stegte kartofler med aioli
Stegte kartofler er ikke en ting i Sri Lanka, som man spiser, især ikke med aioli, men jeg synes, det kunne være sjovt at skulle inkorporere det srilankanske køkken med dette meget populære tilbehør i Danmark. Jeg elsker det selv, og synes det er noget af det bedste at få som tilbehør. I Sri Lanka benytter man en del kartoffel, og ikke mindst æg og olie, som der er i aiolien. Men til trods for at råvarerne bliver benyttet i kæmpe mængder, så bliver de slet ikke brugt på denne måde. Men værsgo, her er opskriften!
Stegte kartofler med aioli som tilbehør til 1-2 personer:
1 Bagekartoffel
2 tsk Chilipulver
Salt
1,5 spsk Smør til stegning
Aioli:
1 helt æg
1-2 dl Olie
1 tsk Chilipulver
1/4 Lime
1 lille fed Hvidløg
Salt
Skær kartoflen ud i små og ensrettede tern og kom chili og salt op. Steg det på en pande med smør til de er sprøde. Kom æg, olie, chili, lime, hvidløg og salt i og blend det med fx en stavblender, hvis mayonnaisen ikke er tyk nok, så tilsæt mere olie og juster smagen.
Ingen kommentarer endnu