Nakkefiletcurry

Srilankanske stegte kartofler med aioli

Stegte kartofler er ikke en ting i Sri Lanka, som man spiser, især ikke med aioli, men jeg synes, det kunne være sjovt at skulle inkorporere det srilankanske køkken med dette meget populære tilbehør i Danmark. Jeg elsker det selv, og synes det er noget af det bedste at få som tilbehør. I Sri Lanka benytter man en del kartoffel, og ikke mindst æg og olie, som der er i aiolien. Men til trods for at råvarerne bliver benyttet i kæmpe mængder, så bliver de slet ikke brugt på denne måde. Men værsgo, her er opskriften!

Stegte kartofler med aioli som tilbehør til 1-2 personer:

1 Bagekartoffel
2 tsk Chilipulver
Salt
1,5 spsk Smør til stegning

Aioli:

1 helt æg
1-2 dl Olie
1 tsk Chilipulver
1/4 Lime
1 lille fed Hvidløg
Salt

Skær kartoflen ud i små og ensrettede tern og kom chili og salt op. Steg det på en pande med smør til de er sprøde. Kom æg, olie, chili, lime, hvidløg og salt i og blend det med fx en stavblender, hvis mayonnaisen ikke er tyk nok, så tilsæt mere olie og juster smagen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nakkefiletcurry