Srilankansk chicken curry med auberginesalsa og ris med cashewnødder og gurkemeje

Srilankansk mad – Bloggens nye vej

Så for søren, nu er det tid til at følge nye veje. Jeg havde egentlig ikke troet eller tænkt, at det er denne vej, jeg vil gå, men jeg kan mærke, det er det rigtige. Som barn var jeg SÅÅÅÅ pinlig over det srilankansk mad, og jeg ville bare IKKE have, at der skulle dufte eller serveres srilankansk mad, når jeg fik mine kammerater på besøg. Og især hvis mine forældre også skamløst sad og spiste med fingrene….. Jeg husker det som det var i går. Da jeg boede hjemme, satte jeg overhovedet heller ikke pris på denne mad. Jeg hadede, når menuen stod på tamilsk mad, jeg ville bare have min pasta og kødsovs. MEN så flyttede jeg hjemmefra, og jeg cravede og craver den srilankanske mad SÅ MEGET. Hver gang, jeg tog og tager hjem, så ønsker jeg altid det Det er helt klart et køkken, som jeg elsker mere end noget andet, netop fordi, der er så meget smag! Tamilsk mad er egentlig også, hovedsageligt, nemt at tilberede og lave, hvis man bare først har ingredienserne. Det er ikke det mest tekniske køkken, ligesom mange andre asiatiske lande, men til gengæld kan det være svært at ramme den helt rigtige smag. Jeg er selv vokset op i et srilankansk hjem, rejst et par gange til Sri Lanka og ikke just boet der i 3 måneder, da jeg var omkring 8-9 år gammel. Så jeg kender smagene og duftene, og min mor ved, hvad jeg vil have. Det seneste års tid, har jeg interesseret mig for at lave det også, og jeg har hjulpet min mor, spurgt en del ind til det og set en masse videoer. Jeg føler mig nu klar til at dele alt med jer og lave mine helt egne retter ud af tamilske ingredienser.

Det er min erfaring at generelt danskere er meget åbne overfor anderledes, stærk og krydret mad, i forhold til engang, hvor det slet ikke noget man kunne servere til danskere. Derfor håber jeg og tror jeg også, at I alle vil tage godt imod det. Til dem der slet ikke kender det srilankanske køkken, så læner det sig nok mest tæt op ad det indiske køkken, også alligevel ikke. Jeg skal nok tage jer slavisk med på hele rejsen og gøre det så ukompliceret som muligt! Glæd jer 😀

Ps. De tidligere opskrifter kommer stadig til at være på bloggen, og findes nu i kategorien madsmovseren. Der kommer dog ikke flere, men de gamle er der, da jeg jo har brugt en masse tid og energi også på at lave disse opskrifter, og jeg ikke altid selv kan huske dem i hovedet. Så dem kan I stadig få lidt glæde af 🙂

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Srilankansk chicken curry med auberginesalsa og ris med cashewnødder og gurkemeje