Grydestegt kylling med knuste kartofler og syltede agurker

Malta madguide

Min påske er gået med 5 dage på Malta, og det var himmelsk, siger jeg jer! Jeg har bare koblet af og hygget mig, og sluttede de sidste to dage af i Randers, hvor min mor har forkælet mig. Om tirsdagen har jeg fri, så jeg havde faktisk en bonus fridag i dag, og den blev brugt på lidt praktisk samt forkælelse. Ikke at jeg fortjener det, men mine negle trængte i den grad til at blive opfyldt igen. Så jeg klager altså ikke. Jeg sluttede af med madklub hos Astrid, mit liv er hårdt, ikke?

Nå, men til sagen! Jeg har jo været på Malta og har hevet de bedste spisesteder frem, jeg mener er værd at spise på. Vi fandt både lækre steder og knap så lækre steder, så her er der en lille guide, så du kan komme udenom de knap så lækre steder.

Piazza cascata (i St. Julians)

Et hyggelig lille afsonet område med en sommerlig hyggestemning bestående af planter, springvand, bar mm. Maden var vellykket hele vejen rundt, ikke at det var nogen mega vild gastronomisk oplevelse, men lækkert til prisen og atmosfæren. Lækkert frokoststed som er egnet til alle aldre. Jeg fik en pastaret med muslinger i chili/hvidvinssause, og det går jo lige i hjertet. Simpelt er godt!

Giorgios (i Sliema)

På restaurantens anden sal kan man sidde med udsigt mod vandet til de tidspunkter, hvor det er for koldt til at sidde udenfor. Udsigten er slet ikke det samme nedefra, så jeg vil anbefale at sidde ovenpå og nyde maden, imens man kan kigge ud til det smukke klare vand. Jeg fik en lækker blæksprutterisotto, som jeg fik mere end rigeligt af. De havde to størrelse, og jeg mente sagtens, jeg kunne spise den store, hvilket jeg langt fra gjorde, så den lille portion er mere end rigeligt. Det samme gjaldt også mine to veninder, der heller ikke spiste op.

Kantina (Valetta)

Kanin er en af de ting Malta er kendt for, og derfor skulle det selvfølgelig smages. Tanken er selvfølgelig ret mærkelig, især når man selv har haft kanin som kæledyr engang. Men når man lige er kommet sig over det og smager med lukkede øjne, så smager det altså virkelig godt. Vi fik også en slowcooked kaningryde lignende ret, hvor kødet var mørt. Det vil jeg gerne prøve igen. Derudover prøvede vi også friturestegte asiatiske delikatesser, hvilket også smagte udmærket. Stedet i sig selv var ikke monster hyggeligt, men den ligger helt centralt i Valetta, og det er et sted, jeg kan anbefale, hvis man vil prøve at smage god kanin!

Fontanella Tea Garden (i Mdina)

Hvis man vil have en god kop lækker kaffe eller te og en LÆKKER udsigt, så skal man prøve dette sted. Det er meget afslappende, og man kan både sidde ude og inde, hvor udsigten er tilgængelig. Et roligt og idyllisk sted, hvor man kan få en god sludder over eftermiddagen eller hvornår det lige lyster.

L’agape rabat (i Mdina)

Vi ville spise tre-retters en af aftnerne og fandt tilfældigvis dette sted over tripadviser og prøvede lykken. Der var vi heldige. Vi bliver modtaget af den sødeste homoseksuelle tjener, der har styr på service og endda åbner restauranten før tid pga os. Maden var enormt lækker og servicen var helt i top. Desuden var der også en hyggelig og romantisk stemning i restauranten med dæmpet lys og stearin.

Storeditch bar and kitchen (i St. Julians)

Storeditch var et af de mest nede på jorden steder, hvor det hverken er omgivelserne eller servicen, man kommer for, men selve maden. Til trods for maden kom ekstremt hurtigt, så er stedet kendt for lækre burgers, som er anderledes, end hvad man kender til. Desuden laver de vilde desserter, men som jeg dog desværre ikke smagte, udover deres milkshake med oreo. Helt klar et anbefalelsesværdigt sted, hvis man har lyst til en snasket og anderledes burger (standard kan dog også fås, bevares, men det er da lidt kedeligt, ikke?).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grydestegt kylling med knuste kartofler og syltede agurker