Mit ydmyge køkken

Madklub: Tapas

I forgårs diskede jeg op med tapasbord til min madklub dag. Jeg havde fri hele dagen, så jeg kunne kredse lidt ekstra om maden denne gang. Jeg var, som altid, ret meget i tvivl om, hvad jeg skulle lave, men kom så på ideen om en masse små retter, da jeg havde lyst til at lave lidt af det hele. Jeg endte ud med Butternutsquashskiver med feta, stegte kartofler med aioli, auberginedip med indiske pappadums, Nødde/persillepesto, parmaskinke med balsamicoglaze og blinis (de blev dog købt færdigt) med røget laks. Jeg synes, det blev ret vellykket og der var nok til aftensmad i går også. Til dessert lavede jeg churros for første gang, som blev deforme og drillede lidt grundet manglende udstyr, men som jeg igen prøvede i går også, hvor de blev mere vellykkede. Jeg må dog snart kaste nogle penge i en god sprøjtepose og en frituregryde, det vil gøre arbejdet meget nemmere. Til at starte med kan I få opskriften på auberginedippen og pestoen, så kommer opskriften på churros op i morgen 🙂

Auberginedip:

1 Aubergine
Bouillon vand
1 spsk Creme fraishe
½ spsk Røget paprika (andet paprika kan også bruges)
ca en kvart til et halv rødløg
1-2 spsk Citron
2-3 fed Hvidløg
Salt og peber

Kog auberginen i bouillonvand til den er helt blød og tilberedt. Skrællen fjernes (kan nemt fjernes ved at skrabe det med en kniv og kommes i en blender. Når auberginen er helt afkølet, tilsæt creme fraishe, røget paprika, rødløg, citron, hvidløg, salt og peber og blend det hele sammen. Smag den til!

Pesto:

ca. ½ dl Mandler
ca. ½ dl Hasselnødder
1 bundt Persille
ca 1 dl Olivenolie
3-4 fed Hvidløg
Stor håndfuld revet parmesan (evt mere eller mindre efter smag)
2-3 spsk citron
Salt og peber

Kom alle ingredienser i en fodprocesser eller blender, og blend det hele til den rette konsistens, ikke for flydende og ikke for fast (der må gerne være lidt bid i, så blend den ikke helt glat).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit ydmyge køkken