2018 er godt igang!

Øllebrød med æblekompot og creamfraishefløde

Inden jeg tog i sommerhus i mandags, lavede jeg sådan en lækker hjemmelavet portion. Øllebrød har altid været en lækker spise for mig, når det kommer til morgenmad. Det er lækkert og dejlig mættende! Som barn voksede jeg dog op med pulverversionen, men da det gik op for mig den hjemmelavede version var en helt anden kalibre, var det næsten en helt ny livs åbenbaring (overdrivelse fremmer forståelse). Denne version er en lidt mere luksus udgave, og selvfølgelig kan æblekompotten udelades, hvis man ikke er til det. Her er opskriften:

Øllebrød 2-3 portioner:

200 g Rugbrød (gerne med kerner)
33 ml Mørk eller lys øl
2-3 spsk Sukker
½ tsk Kanel
33 ml Vand
1,5 tsk Vaniljesukker
½ tsk Citron
Knps. Salt

Skær rugbrød i små stykker og tilsæt det i en kold gryde med de øvrige ingredienser. Lad det koge op i en gryde (pas på, det kan nemt brænde på), indtil rugbrøden er udblødt og det hele er en ensartet brun masse.

Æblekompot 2-3 portioner:

2 Æbler
ca 50 g Sukker (kommer an på sødligheden af æblerne, smag evt til lidt ad gangen)
1,5 tsk Vaniljesukker
1/4 dl Vand

Skær æblerne ud i små tern og tilføj de øvrige ingredienser. Kog kompotten indtil æblerne er udblødt. Lad kompotten være rustik som den er eller blend den med en stavblender til den ønskede konsistens.

Pisk fløde og tilsæt cremefraishe i forholdet 1/1 eller køb cremefraishefløden fra Arla og pisk blot denne (også bare lovligt med ren fløde 😉 ).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2018 er godt igang!