Madklub: ristaffel

Srilankansk krabbegryde med tilbehør

Der har været jul, jeg er er igang med at flytte, har kommende eksaminer og nytåret er lige om hjørnet. Jeg er ikke typen, der stresser, men jeg har nok at se til. Men det er skønt! Dog er madtjansen nedprioriteret, men jeg prøver at komme med lidt opskrifter her og der, dog er maden for tiden bare let og hurtig. MEN IKKE I DAG!

Jeg ELSKER asiatisk mad i alle afskygninger, hvilket jeg også har udtrykt mig om tidligere. Heriblandt specielt srilankansk mad. Derfor er projekt ‘lær at lave srilankansk mad’ gået igang, når jeg nu står med min mor i køkkenet en sjælden gang imellem. Jeg har allieret mig med den bedste af slagsen, og i dag valgte vi at lave en gryderet med krabbe, som er en af mine absolut favoritter. Det er virkelig nemt at kaste sig ud i, det kræver blot asiatiske krydderier, som man kan få i stort set alle større byer i asiatiske forretninger.

Krabbegryde til 2 personer:

400 g Krabbe (både ben og krop kan bruges)
1 Løg
1 Tomat
2 Grøn chili
3 Fed hvidløg
3 tsk. Revet ingefær
10 Karryblade
3 spsk Chilipulver (meget stærk ret, så skær ned hvis du ikke er asiat eller kan klare stærk mad)
½ Dåse Kokosmælk
Salt
½ Lime

Kom de rensede krabber i en kold gryde (bank den lidt i stykker, så de er nemmere at bide over, når du skal spise). Hak løg, tomat og chili fint og kom det i. Kom revet ingefær og finthakket hvidløg i gryden. Tilsæt karryblade, chilipulver, kokosmælk og salt i gryden og kom nu gryden på komfuret. Lad gryden koge i 15-20 min. Sluk for komfuret og tilsæt en halv lime. Smag det til!


Broccoli garniture 2 personer:

1 Broccolihoved
Olie til stegning
1 tsk. Sennepsfrø
1 Løg
5-6 Karryblade
½ tsk Gurkemeje
2 tsk Chilipulver
Salt

Skyl broccolihovedet grundigt og snit det meget fint. Kom olie på panden og tilsæt sennepsfrø, når panden er varm. Når sennepsfrøene begynder at springe tilsæt skiver af løg. Tilsæt herefter broccoli samt de øvrige ingredienser (karryblade, gurkemeje, chilipulver og salt). Steg det hele i ca 8 min også er retten klar.

Gulerodssalat til 2 personer:

3 Store gulerødder
1 Lille Rødløg
4 spsk Creme fraishe
1 spsk Citron
Salt

Riv gulerødderne på et rivejern, hak rødløget og kom begge dele i en skål. Tilsæt herefter Creme fraishe, citron og salt. Rør det hele godt sammen og smag det til.

Ris til 2 personer:

3 dl Basmathiris
5 dl Vand
1 Lille klat smør
salt

Lad risene koge i 2 min og lad dem herefter simre til der ikke er mere væske.

Herhjemme spiser vi retten med kør fem, ligesom i Sri Lanka, hvilket egentlig også er nemmest, når man skal grave efter krabbekødet i skallerne. Det er lidt besværligt at spise, men det er det hele værd!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madklub: ristaffel