Bagte kartofler med mexicansk fyld - krydret Oksekød, guacamole, hot salsa og creme fraiche

Tyrkisk ret – Krydret lam, glat hummus, tzatziki, lun tomat/løg salat, ris og fladbrød med sesam

Tyrkisk mad – det kan fandme noget, er vi enig?!

Jeg er jo oprindeligt fra Randers, og i Randers har de en tyrkisk restaurant med de lækreste retter. Lad mig sige det lige ud – jeg besøgte den hyppigt, da jeg boede der. Nu bor jeg i Horsens, og jeg kan slet ikke finde noget tyrkisk mad?! Hvis du ved, det findes i Horsens, så please hit me up. Nå, men jeg har cravet det så meget, at jeg nu har lavet min egen version. På restauranten i Randers fik jeg altid retten med lam. Heldigvis har jeg en slagter tæt på, som sælger lam til ingen penge, så det er oplagt at prøve selv. Det blev heldigvis helt vildt godt, så nu skal I naturligvis have opskriften.

Til ca 4 portioner - Tilberedningstid 1 time - Sværhedsgrad: Middel

Ris efter pakkens anvisning

Kød
1 kg Lam i store tern
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Paprika
½ tsk Timian
½ tsk Chilipulver
Salt og peber

Mariner kødet med alle krydderier og sæt det gerne på køl i en time eller til du har lavet alt andet. Steg som det sidste kødet på en varm pande med masser af olivenolie (evt lidt ad gangen, hvis du har en lille pande). Steg det ca 1 min på hver side alt efter størrelse på dine tern – skær evt et stykke over, de skal være en smule rosa.

Fladbrød
200 g Hvedemel
Salt
50 g Smeltet smør
1 stor spsk Yoghurt
½ dl Vand
Olivenolie

Kom mel og salt i en skål og bland det sammen med fingrene. Tilsæt så de øvrige ingredienser og ælt dejen godt til den er smidig. Lad den hvile ca 15 min. Varm en pande op, del dejen op i små boller, flad nu dejen ud med en kagerulle (ca 1 cm tykkelse), og kom sesam på den ene side. Kom lidt olivenolie på den varme pande og læg siden uden sesam på panden først. Når brødet begynder at hæve og har fået farve på den ene side, så kommer du lidt olie på sesam-siden, vender sesamsiden nedad på panden og steger brødet færdigt. Denne proces gentages til alle brød er færdig.  

Tzatziki
1 Agurk
Salt
15 spsk yoghurt (brugte en med 8% – lad være med at køb en med få procenter, det bliver sjasket og vandet)
2 spsk Citron
Salt og peber

Riv agurken, kom lidt salt i og lad vandet trække i 10 min. Vrid alt det vand du kan ud, kom de resterende ingredienser i og smag til. Stil det i køleskabet til det skal spises.

Lun Løg/tomat salat
3-4 Tomater
Olie til pande
Salt
1-2 rødløg (alt efter hvor meget løg du er til)
Olivenolie
Salt og peber

Halver tomaterne. Kom olie på en middelvarm pande og kom de halve tomater på med kødsiden nedad og kom salt på. Lad det simre på panden ca 8-10 min. De må gerne blive lidt sorte/grillet. Vend dem nu kort om på den anden side ca. 2 min. Hak rødløg i tynde strimer, hak de luner tomater i mindre stykke og bland det hele sammen med lidt olivenolie, salt og peber. 

Hummus
1 Dåse kikærter + halvdelen af dåsevandet
1-2 spsk Tahin
1 dl Olivenolie
2 Små fed hvidløg
½ tsk Paprika
½ tsk Spidskommen
1 spsk Citron
Salt og peber

Kom det hele i en foodprocesser, blender eller brug en stavblender med en skål og blend det hele til hummus’en er helt fin. Hvis massen er lidt for tyk så juster med olie og vand. Husk at smage til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte kartofler med mexicansk fyld - krydret Oksekød, guacamole, hot salsa og creme fraiche