Tamilsk nudelret med stegte og krydrede grøntsager
Denne nudelret er en klassisk ret, der bliver lavet i nærmest alle tamilske hjem. Nogle tilføjer endda pølser eller kylling. Jeg kan dog faktisk bedst lide den vegetarisk, men man kan sagtens tilføje protein i kødform. Det er naturligvis ikke den sundeste ret, da alt jo kommer i en frituregryden, udover nudlerne, men sådan er retten bedst. Man skal ikke begynde blot at stege grøntsagerne af i lidt olie på panden. Så kan du ligeså godt droppe at lave denne nudelret. Det at alle grøntsager bliver friturestegt, er det der skaber smagen i retten.
Til ca 2-3 personer - Tilberedningstid 30 min - Sværhedsgrad: Middel
1-2 Friske chilier
½ Aubergine (skær resten af auberginen i stykker og kom det i fryseren til næste gang)
1 tsk Chilipulver
Salt
1 Stor -og 1 lille Kartoffel
1 tsk Chilipulver
Salt
2 Gulerødder
1 tsk Chilipulver
Salt
3 fed Hvidløg
1/4 tsk Chilipulver
Salt
250 g Nudler
Vand og salt (godt med salt i vandet)
Olie til friturestegning og olie til panden
Varm fritureolie op i en pande. Alt skal dryppes af på køkkenrulle. Skær chilierne i tynde skiver og frituresteg dem i maks 30 sek. Skær auberginen i små tern og krydrer dem med chilipulver og salt. Kom dem nu i olien til de er flotte gyldne. Imens de er i olien kan du skære kartoflerne i mundrette tern og krydre dem. Disse frituresteges efterfølgende. Imens de er i fritureolien skæres gulerødder i tynde og runde skiver og krydres herefter. Disse kommes nu i fritureolien. Sidst skæres hvidløg i tynde skiver, krydres og steges i fritureolien i ca 30 sek (til de er gyldenbrune). Hvis du har overskud, kan du koge nudlerne imens også eller i det mindste bare varme vandet til det – ellers kog dem nu efter pakkens anvisning. Kom lidt olie på nudlerne, så de ikke klistrer. Tilsæt olie på en panden (jeg brugte friturepanden for at spare opvask 😉 ), tilsæt alle de friturestegte grøntsager og nudlerne. Bland det godt sammen og server det!
Ingen kommentarer endnu