Kryddeurterolie: Mynte/korianderolie

Krydrede kartoffelkroketter med mynte/koriander/chili mayo

Jeg elsker croquetter! Det sprøde udenpå og det bløde indeni er to-die-for. Man kan benytte det til så mange retter, især når man laver det med kartoffel. Denne croquette er lavet i en srilankansk version, og det var et HIT. Det er en af de bedste, jeg har lavet faktisk, og jeg synes, at jeg normalt nailer dem blot kartofler med smør, salt og peber.

Ca 10 stk croquetter - Tilberedningstid ca. 1 time og 15 min - Sværhedsgrad: Middel

4 Store kartofler
2,5 spsk Smør
1 tsk Salt
1 tsk hvidløgspulver eller 1 fed hvidløg
0,5 tsk Stødt koriander
0,5 tsk Stødt spidskommen
0,5-1 tsk Chilipulver
0,5 tsk Gurkemeje

Mel, æg og rasp til panering
Olie til friturestegning

Mayo:
1 Æg
0,5 tsk Eddikke (lige meget hvilken)
1 tsk Sennep
Salt
1,5 dl Neutral olie
0,5 dl Mynte/korianderolie (hvis du ikke magter at lave det, så bare brug 2 dl neutral olie)
2 tsk Chilisause (ikke meningen den skal være så stærk, da det kommer til at overdøve mynten og korianderolien ellers)

Kog kartoflerne til de er helt møre. Mos dem groft og tilsæt samtlige krydderier. Rør det godt sammen og lad det køle ned i fryseren i en halv time (rør i det løbende). Du kan også lave små klatter på en tallerken, så skal det køle ned i meget kortere tid. Imens det køler ned, kan du lave mayonnaisen. Kom ægget (blommen må ikke gå i stykker), eddike, sennep, salt og olie i en høj beholder, hvor du kan staveblende. Når du stavblender, skal stavblenderen være helt i bund, og når du kan se massen tykner sig, kan du begynde at stavblende op og ned (hellere for lang tid end for lidt tid). Når den er færdig tilsætter du chilisausen. Når kartoffelmassen er kølet helt ned, kan du nu lave små runde kugler. Du bestemmer selv størrelsen – mine var bordtennisbolde størrelse. Du dypper dem i mel, æg og rasp og frituresteger dem til de er gyldne. Anret dem som du ønsker det.

Disse kan bruges som tilbehør til currys, snack til en drink, spises med et stykke – mulighederne er mange. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kryddeurterolie: Mynte/korianderolie