Fiskecurry med laks, lime, tomat og cashew

Kikærtecurry

En virkelig lækker vegetarisk og endda vegansk curry! Super smagfuld og perfekt i sig selv eller sammen med andre currys. Det kunne blandt andet være en sambal, som er cremefraiche baseret? Kikærtecurryen vil være skøn sammen med med squash sambal, muuuuuums!! 😀 curry’en kan også blot spises for sig selv med ris eller fladbrød. Mums mums mums.

Kikærtecurry til ca 2-3 personer - Tilberedningstid ca. 45-60 min (lang simretid)

Olie til panden
1 Løg
2 Hvidløg
6-7 Karryblade (kan undlades – kan købes i indiske eller srilankanske/tamilske butikker)
½ tsk Sennepsfrø
½ tsk Fenikkelfrø
2 tsk Spidskommen
1 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Stødt koriander
1 tsk Kanel
1,5-2 tsk Chili
1 Grøntsagsbouillon
1 dl kikærtevand og ca 2 dl vand (start med 1 dl evt og tilsæt løbende det sidste vand)
2 Kartofler
1 dåse Kikærter (gem 1 dl vand fra kikærterne)
0,5-1 tsk Salt

Hæld olie på panden og tilsæt snittet hvidløg og løg på panden og brun det af på lav varme i 5 min. Tilsæt herefter karryblade, sennepsfrø, fennikelfrø, spidskommen, kardemomme, stødt koriander, kanel og chili på middelvrme. Steg det godt af i 2 min. Tilsæt herefter små tern af kartofler, kikærtevand, vand og bouillon. Kog det ind til kartoflerne er møre. Halvejs inden kartoflerne er helt møre tilsættes Kikærterne. Smag til med salt. Tag det af komfuret, når kartoflerne og kikærterne er smurt ind i sovsen og ikke er alt for flydende. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiskecurry med laks, lime, tomat og cashew