Tamil-style mayo

Lime/kylling risret med kartofler, chili og sprødt kyllingeskind

Ej den her ret var bare lige i skabet i forhold til, at den blot er lavet på 30 min. Perfekte ris, masser af syrlighed og spice, bløde og cremede kartofler, juicy kylling og crispy chips af skindet. What’s nok to like? OGSÅ ER RETTEN BILLIG AT LAVE! WIN WIN! Jeg har kun brugt kartofler af grøntsager, men du kan sagtens tilføje andre grøntsager.

Risret til 2-3 personer – Tilberedningstid ca. 30 min

4 Kyllingeoverlår/underlår
3 store fed Hvidløg
2 cm x 4 cm skrællet ingefær
4-5 spsk Olivenolie til stegning
2 store Kartofler
1 bouillon (grøntsags eller hønsebouillon)
5 dl Vand
1 tsk Salt + salt til skind
3-4 tsk chilipulver
1 tsk Spidskommen
3 dl Ris
½-1 Lime (jeg elsker lime, og jeg kom næsten en hel lime i, men smag til efter din egen smag)

Start med at tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom skindet af kyllingeoverlårene og læg det til side. Rens nu evt rest hud af kyllingeoverlårene og få kødet af knoglerne, så du nu kan skære dne i mundrette stykker. Du skal bruge lidt muller og evt knække knoglerne lidt. Pil hvidløg, skræl ingefæren ig skær kartoflerne i mundrette stykker. Kom nu olivenolie i en stor gryde og riv hvidløg og ingefær i, som brunes af. Herefter tilsættes nu kyllingen og kartoflerne, der også skal brunes kort af. Kom nu  spidskommen, chilipulver, ris vand, bouillonterningen og salt i. Lad dette koge 2 min på højeste varme og herefter simre på lav varme i 13 minutter ca. Kom lime i til sidst og rør det i risretten. Imens dette simre og du rør i det engang imellem, så tager du nu en bageplade med bagepapir på. Du flader skindet helt ud på pladen og tilsætter salt. Kom endnu et bagepapir ovenpå og kom endnu en bageplade ovenpå. Kom dem i ovnen i ca 11-13 minutter. Så kan du serverer det hele på samme tid! Volia!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tamil-style mayo