Guide til smagfuld mad

Okseboller i spicy og krydret tomatsause med syltede chili og soltørrede tomater

Retten her er baseret på ting man ofte har derhjemme. Ligesom mange andre, så synes jeg heller ikke, man burde gå ud mere end højst nødvendigt, så derfor har jeg lavet en ret ud fra, hvad mange har i køleskabet derhjemme. Og hvis I mangler en eller to ting, så erstat det evt med noget andet. Det er ikke så vigtigt.

Til ca 2-3 personer:

5 spsk olie (hvilken som helst)
1,5 spsk smør
2 store fed hvidløg
500 g Oksekød med høj fedtprocent, ellers bliver de tørre (andet kød/plantefars kan også benyttes)
2 tsk salt
1 stor dåse tomatpure
1 dåse hakkede tomater
½ dåse vand
8 soltørrede tomater
2 store syltede chili (kan undlades, men giver en mild og peberet spiciness i retten , som er mega lækker)
13-15 blade basilikum
4-5 spsk chilisause (jeg brugte siracha, men alt kan bruges. Hvis du ikke har chilisause kan du også bruge chilipulver, chiliflager eller lignende)
Salt og peber til at tilsmage retten
ca. 300 ikke-tilberedt spaghetti – husk vandet skal være saltet som havvand (andre pastasorter kan også bruges)

Kom olie og smør på panden og svits hvidløg. Kom salt i oksefarsen og form små okseboller af farsen (de behøver slet ikke være perfekte, hvis det bare er til dig selv). Svits dem til de er brunet af og tag dem af panden. Kom tomatpure, hakkede tomater på samme pande og kog det op med vand, soltørrede tomater, syltede chili, basilikum og chilisause. Lad det herefter simre i 15 min. Imens kan du sætte vand over til pasta og koge pastaten efter pakkens anvisning. Kom bollerne i og lad det simre yderligere 5 min. Det er nu klar til at blive anrettet og spise. Velbekomme 🙂 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til smagfuld mad