Lemonade

Gulerodsuppe med et asiatisk twivst!

Gulerod kan være nok så kedelig en grøntsag for mange mennesker, men det er en af mine absolut yndlings grøntsager, netop fordi den har så mange muligheder. Den kan bages, moses, spises rå og ja, lave suppe ud af den. Desuden er det en meget mættende grøntsag, som har en dejlig sødme. Normalvis er jeg ikke suppepige, men det bliver jeg altså, når jeg får serveret de mættende supper, som denne. Desuden er den smækfyldt med smag og bid i form af nødder og svampe også, hvilket er afgørende for mig, så jeg føler, at jeg rent faktisk har spist noget.

Suppe til 2 personer:

OBS: Jeg har ikke tilføjet chili, men man vil sagtens kunne tilføje både frisk chili, chilipulver eller chilisause
Olie til panden
1 Stort løg
3 fed Hvidløg
5-7 Store gulerødder
1 Liter vand til at starte med, så kan du altid tilføje mere alt efter hvor tyk du vil ha den
1 Grøntsagsbouillon
1 spsk Sukker
Salt
10-12 stilke koriander
1 spsk Smør
1 spsk Creme fraishe
Salt og peber

Sauter snittet løg og hvidløg. Tilføj chunks af gulerødder og lad det brune lidt af. Tilføj nu vand, grøntsagsbouillon, sukker, salt og snittet koriander. Lad det simre i 30 min ca, så smagen reduceres og gulerødderne er dejlig møre. Blend nu suppen med en stavblender, kom det på kogepladen igen på middelvarme og tilsæt smør, creme fraishe og smag til med salt og peber

Mandler og champignon:

Stor håndfuld mandler
5 Champignon
4 spsk Soya

Rist champignon og mandler af og tilføj soya. Kom det godt rundt. Tag nu champignon af panden, hæld evt resten af soya fra panden og rist til sidst kort mandlerne uden soya!

Kom suppen i en skål, tilføj en god klat creme fraishe og kom mandler og champignon på. Voila!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lemonade