SU-venlig -og vegetarisk ret med Linser, kartofler og løg

Srilankansk æggekage med aubergine, chili og hvidløg

 

Intet som en æggekage! Vi kan vist alle blive enige om, at det hverken kræver en masse tid at skabe en æggekage, og det kan udføres for ingen penge. MEN vigtigst, så en æggekagen ret lækker og virkelig smagfuld, og man kan lave den ud fra, hvad man selv bedst kan lide af både krydderier og grøntsager. I dag har jeg lavet en srilankansk version, som jeg synes I skal prøve.

Æggekage til 1-2 personer:

  • 5 Æg
  • 1 tsk chilipulver eller 1-2 friskhakket chili
  • 1 Meget lille finthakket rødløg
  • 2 finthakket hvidløg
  • 1 tsk Gurkemeje (kan udelades)
  • 1/3 Aubergine i små tern
  • Salt
  • Gedesmør til panden eller olivenolie

    Kom alle ingredienser i en skål og pisk det hele sammen. Når massen har sammen konsistens alle stedet, kommes gedesmørret på en meget varm pande. Herefter hældes æggemassen på panden. Husk æggekagen ikke skal vendes, så brug evt et låg eller lignende til at dække med ca halvejs inde, når æggekagen er ved at blive færdig. Her skruer du også ned for panden, så æggekagen ikke brænder på. Velbekomme!

Tips: Spis det gerne med ris.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SU-venlig -og vegetarisk ret med Linser, kartofler og løg