Srilankanske stegte kartofler med aioli

SU-venlig -og vegetarisk ret med Linser, kartofler og løg

Vegetarisk mad er lige sagen for mig, når det kommer til srilankansk mad. Det er en smageksplosion uden lige, og så kan salaten med tofu, agurk og tomat virkelig rende min bare. Det kan sku noget det srilankanske køkken. Nå, men jeg prøver lidt at holde mit madbudget nede her de sidste par uger, mest pga julen men også for at se, hvad jeg kan lave ud af “ingenting”. Dog skal det siges, at jeg aldrig kommer til at spise kopnudler til aftensmad, fordi man sagtens lave mega lækker mad ud fra ingenting. Se hvad du har i køleskabet og tilføj nogle andre billige råvarer. Nå men mindre snak, mere mad – here you go!

Daal i srilankansk version ca. 2 personer:

2 dl Linser
Vand (ca. 2 dl, tilføj gerne mere, alt efter hvor flydende du vil have den, dog skal mere smag så tilsættes)
2 Hakket hvidløg
1 Lille rødløg i skiver
1 spsk Chilipulver
1  tsk Gurkemeje
Salt
½-2 dl vand og 1 spsk kokosmelpulver ikke mel!! eller ½-1 dl kokosmælk
(nu har jeg gjort retten SU-venlig, men tilsæt meget gerne karryblade og frisk chili, dog ikke nødvendigt)

Kom alt udover kokosmælken i og lade det koge op indtil linserne er færdige, tilsæt herefter kokosmælken og lad det koge kort op og tag herefter gryden af komfuret. 

Kartoffelcurry 2 personer:

2 Store kartofler i små tern
Olie til gryden
2 spsk Vand
1 tsk Sennepsfrø
1-2 spsk Chilipulver
1 tsk Currypulver (du kan også bruge garam masala, men det er altså indisk)
Salt
½-2 dl vand og 1 spsk kokosmelpulver ikke mel!! eller ½-1 dl kokosmælk
½ lime

Kog kartoffelternene i vand, si vandet fra og kom herefter olie i en gryde. Tilsæt først sennepsfrøene, herefter hurtigt kartoflerne og vand. Kom nu chili, currypulver og salt i. Når retten er tyknet en smule kom kokosmælken i og lad det koge op. Lige inden du tager gryden af komfuret tilsæt lime.

Løgsalat 2 personer:

2-3 Små rødløg i strimler
2 Spsk Creme fraishe
2 Spsk Lime
Salt og peber
(nu har jeg gjort retten SU-venlig, men tilsæt meget gerne karryblade og frisk chili, dog ikke nødvendigt)

Bland det hele sammen og server det med det samme eller stil det i køleskabet.

OBS!! Spis naturligvis retten med ris!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Srilankanske stegte kartofler med aioli