Tacos med Tigerrejer, myntedressing og diverse
Jeg elsker, når mexicansk mad er lavet på den helt rigtige måde og besluttede mig derfor for at kaste mig ud i min helt egen version, så det ikke blev den kedelige danske version med oksekød i tacokrydderi med iceberg og agurk. Ej okay, nu fik jeg den vist også til at lyde tarveligere end det er, men I forstår pointen. Jeg har nærmest ikke rørt mine gryder og pander siden midten af maj grundet eksamen og arbejde, så jeg tog mig tid i går til endelig at lave lidt lækkert. Så hvis I er vilde med tigerrejer og masser af dressing, så kast jer ud i det!! Selve taco opskriften er hugget fra en mexicansk dame, men fyldet er min egen lille version.
8 tacos ca. 4 personer:
4 dl Mel
½ tsk Salt
1 tsk Bagepulver
1 spsk. Smør
1,5 dl. Vand
Bland de tøre ingredienser sammen. Smuldre smøret sammen med blandingen. Tilsæt herefter vandet og ælt dejen godt til den er helt glat. Del dejen i 8 små ruller og rul dem ud med en kagerulle. Varm dem på en tør pande kort, der er meget varm på begge sider (pandekagen skulle gerne boble lidt op).
Tigerrejer:
ca. 24 Tigerrejer
2-3 Fed Hvidløg
1-2 tsk Chili
1,5 tsk Paprika
1-3 tsk Honning eller god sirup
2 tsk Citron
Salt og peber
Lav marinaden og smag den til. Tilsæt herefter tigerrejerne. Lad dem stå i 30 min hvis muligt. Steg dem på en knald varm pande i 1 min på hver side i meget olivenolie – ikke spar på det 😉
Kål og rødløg:
½ Spidskål (kan også være rødkål eller en anden kål)
1 Rødløg
3 spsk god eddike
2 tsk citron
½ tsk Salt (ikke for meget)
Skær kål og rødløg og tilsæt eddike, citron og salt og bland det godt. Lad det evt trække i en times tid, dog ikke nødvendigt.
Myntedressing:
2 spsk Creme fraishe
½ dl Vand
½ citron
Stor håndfuld mynte
Salt
Tips:
Spis det hele med Avocado, Koriander og chilimayo!!!
Ingen kommentarer endnu