Madanmeldelse: Hyggefabrikken

Madklub: Sri lankansk vegetarmad

Så mistede jeg min srilankanske vegetarret mødom. Den jeg aldrig har turde tage, fordi jeg bare ved, at det ikke bliver ligesom det min mor laver eller jeg har smagt på Sri Lanka, MED DOG! Det endte faktisk med at blive ret lækkert, og det var ikke meget forskelligt smagsmæssigt, så det tror jeg, jeg skal fortsætte med. Dog var det ikke uden bøvl, for med kun 2 kogeplader, 2 gryder og en halv meters køkkenbord, så var det på alle måder kaotisk, når 6 af retterne skulle tilberedes på en kogeplade. Men der kom mad på bordet og intet gik galt. Min mor har fortalt mig, hvad der skulle i de forskellige retter, men jeg har dog selv doseret mængden. Det var lidt på slup, men jeg vil prøve at lave en opskrift på de forskellige retter (dog ikke den brune aubergineret i den lille skål til højre, som min mor lavede for meget af i søndags og derfor snuppede med).

Til ca. 4 personer:

Græskar:

Olie til panden
300-350 g. Græskar i tern
1/2 Finthakket løg
1/2-3/4 tsk Chilipulver
Finthakket frisk chili efter hvor meget man lige kan klare
1 tsk Sukker
Tamarin blødet i vand
2-3 spsk Kokosmælk
Salt

Kom olie på panden og sauter løg og græskar, tilsæt vand så det dækker og lige lidt over. Tilsæt chilpulver, frisk chili og sukker. Lad det koge til græskarstykkerne er helt bløde. Imen blød en lille klat tamarin i ca ½ dl. vand. Kom det i når græskarstykkerne er bløde, tilsæt kokosmælk og salt. Smag det til.

Aubergine:

1 Aubergine
1/4 hakket rødløg
Friskhakket chili
Salt
1 spsk Citron
1 spsk Cremefraishe

Skræl auberginen og kog den helt blød i vand. Mos auberginen meget groft og lade det køle af. Tilsæt herefter, rødløg, chili, salt, citron go cremefraishe. Voila!Kom dette på køl, hvis det ikke serveres med det samme.

Linser:

1 dl Røde linser
½ Hakket løg
2-3 Hvidløg i store stykker (del i to eller 2)
½ tsk Gurkemeje
½ tsk Chilipulver
Salt
2-3 spsk Kokosmælk

Blød linserne i vand i ca 5 minutter. Sig vandet fra og kom alle de resterende ingredienser udover kokosmælk i. Kom herefter vand i, så det er 2 cm over det der er i gryden. Når retten er ved at være færdig tilsæt kokosmælk, lad det koge op og sluk for blusset.

Spinat:

3 spsk Vand
1 Pose frossen spinat
½ Hakket løg
2-3 Hvidløg i store stykker (del i to eller 2)
½ tsk Chili
Salt
2-3 spsk Kokosmælk
½ Citron

Kom Vand, spinat, løg, hvidløg, chili og salt i en gryde. Lad det stå til spinaten er tilberedt. Tilsæt kokosmælk, lad det koge op og sluk blusset. Kom citronen i lige før servering eller bliver den armygrøn og grim.

Gulerodssalat:

3 Store revet gulerødder
1 Lille rødløg
Salt
½ Ctron
2-3 spsk Cremefraishe

Bland alle ingredienserne sammen. Kom det på køl hvis ikke det serveres med det samme.


Tips: Spis dette med lækre basmatiris og sprøde papadumps. Evt også med friturestegte tørret chili!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madanmeldelse: Hyggefabrikken