Hjemmelavet remoulade og tomatchutney

Grydestegt kylling med knuste kartofler og syltede agurker

Efter jeg fik helstegt kylling hos Cecilie, da hun afholdte madklub, har jeg haft lyst til at lave min egen version. I dag blev dagen, og jeg tror, det er længe siden, jeg har fået så tidlig aftensmad. Jeg kunne simpelthen ikke vente, kender I det? Nå, men det blev lækkert og knap så sundt, men det er ikke noget nyt. Jeg har opvejet det med en juice med i morges med sikkert alt for meget sukker i 😉 Denne ret er både billig (man kan tit finde sådan en helkylling til billige penge), smagfuld og nem at lave, what’s not to like? Her kommer opskriften:

Kyllingen:

1 Helkylling
Salt og peber
1,5 spsk Smør
3-4 dl Ande, grøntsags eller hønsebouillion
4-5 spsk Citron
10-15 fed Hvidløg (gerne mere!!)
0,5 dl Fløde

Masser godt med salt og peber både på og i kyllingen, kom smør i gryden og brun kyllingen af på alle sider. Tilsæt bouillonvand, citron og hvidløg og lad det simre i 1,5 time. Tilsæt herefter fløden og lad det simre yderligere 15 min. Tag kyllingen op og smag sovsen til, som er væsken (og ja, det er meningen, at den er skilt). Jævn den hvis den er for tynd (det er dog meningen) og kom evt lidt kulør i for at få en pænere farve.

Agurkesalat til 3 personer:

1,5 dl Vand
1,5 dl Eddikke
2,5 spsk Sukker
0,25 spsk Salt
Peber

Skær agurkerne i tynde skiver, kom vand, eddikke, sukker, salt og peber i en gryde, rør det sammen og tilsæt agurkerne. Kog nu hele blandingen op ganske kort og kom det i den ønskede beholder. Spis dem en halv time senere men lav dem gerne dagen før hvis muligt.

Knuste kartofler 1 kg:

1 kg Små kartofler
Vand
2 store spsk Smør
ca. 1 tsk salt

Kog kartoflerne uden salt i ca. 12-15 minutter (skal være små kartofler), når de er færdig knuses kartoflerne meget groft. Herefter tilsættes smør og salt og blandes godt sammen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet remoulade og tomatchutney