Hjemmelavet remoulade og tomatchutney
Til madklubbi i torsdag lavede jeg hjemmelavede gourmet hotdogs med hjemmelavet tomatketchup og remoulade. Jeg elsker hotdogs, og har faktisk aldrig prøvet at lave sådan en gourmet version før, selvom jeg længe har ville det. Udover disse to herligheder købte jeg store lækre pølser, så syltede jeg rødløg og agurker og lavede en avocadomos. Det er altså lækkert. Opskrifterne har jeg dog ikke selv opfundet, men jeg deler dem med jer her:
Tomat chutney:
400 f tomater ? gerne flere slags
0,10 dl rødvinseddike eller balsamico (balsamico giver mildere smag med mindre syre)
80 gr brunt sukker ? muscovado eller brun farin
250 g kg løg ? gerne rødløg, men brug hvad du synes
ca 40 gr ingefær
chili efter smag, frisk eller tørret
3-4 fed hele hvidløg
0,5 tsk stødt allehånde
op til ca 16 gr salt (man skal smage sig frem)
Evt. Atamon
Kom Tomat i tern og eddiken i en gryde og lad det simre for sig selv. Hak Rødløg fint, riv ingefæren, snit hvidløgene meget fint, og hak Chili en meget fint. Tilsæt alt dette samt de resterende ingredienser og lad gryden koge i Ca 30 minutter. Smag det til og kom det evt på glas.
?Remoulade??:
- 4-5 spsk. mayonnaise
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 3 spsk. picalilli eller pickles
- 1 spsk. kapers
- 1 spsk. syltede agurker
- 1 spsk. purløg
- 1 smule karrypulver
- 1 spsk. gurkemeje
- 0,5 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 smule sukker
Hak pickles, syltede agurker samt purløg fint og tilsæt øvrige ingredienser. Smag det til!
Ingen kommentarer endnu