Min kærlighed til tamilsk mad

Pasta med tigerrejer og hvidvins/smørsause

Midt i denne juletid, synes jeg næsten, vi alle trænger til en sommerret. Der må være andre ligesom jeg, selvom julen er hyggelig, der er et sommermenneske, som elsker sommer og varme. Jeg bliver så deprimeret over, at mørket rammer så tidligt på dagen. Det er så upraktisk på alle måder, især hvis man har en madblog. MEN her er der en ret tilbage fra i sommers, hvor der var masser af lys til trods for, at det var min aftensmad. Jeg elsker tigerrejer, SMØR og hvidvin, så for mig er pastaretten perfekt. Retten er simpel, men den smager altså bare hammer godt alligevel, når smagen er så markant.

Tigerrejerpasta til 2 personer:

250 g Spaghetti
112-16 stk Tigerrejer (andre storerejer eller små rejer kan også bruges)

Marinade:
3-4 spsk Olivenolie
3 Hvidløg
3 tsk. Citron
Chili, chilisauce eller chiliflager efter smag
Salt og peber

Sause:

2 dl Hvidvin
1 dl Smør
½-1 bdt. Persille

Kog pastaen med masser af salt. Imens pastaen koger hak hvidløgene fint og kom olivenolie, hvidløg, citron, chili, salt og peber ovenpå Rejerne. Lad marinaden sidde i ca. 30 min. Kom herefter Olivenolie på en dyb pande eller wokgryde og steg rejerne. Jeg foretrækker mine så lidt tilberedte så muligt, så jeg tilbereder dem maks 2-3 min på panden (hvis ikke du gør det, så steg dem efter behov, og hvis det er små rejer, så er tilberedningstiden selvfølgelig mindre). Tag rejerne af panden og kom den i en skål. Tilsæt i samme pande hvidvin og smør og lad det koge op så alkoholen fordamper (vi vil kun have syren fra vinen), hak imens persillen groft. Smag sausen til med salt og peber, sluk for komfuret og tilsæt den kogte pasta, persille og rejerne. Smag evt til med salt og peber. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min kærlighed til tamilsk mad