Madklubbi - Svamperisotto

Koldhævede gulerodsboller

I går aftes da jeg kom hjem fra madklubbi, valgte jeg at bage boller, som kunne komme i ovnen her til morgen. Jeg elsker langtidshævede boller, da de bliver lækre sprøde udenpå og luftige indeni på den helt rigtige måde. Det gjorde disse også, man kan næsten fornemme strukturen bare udenpå boller, sprøde og luftige! De er utrolig nemme at lave, og du kan lave dem uden at have fingrene nede i, noget jeg i hvert fald sætter pris på! Så her kommer der en nem opskrift:

Ca. 10 gulerodsboller:

3 dl Lunkent vand
10 g Gær
1 dl Creme Fraishe
40 g Solsikkekerner
50 g Havregryn
1,5 tsk. Salt
ca. 3 små Gulerødder
Ca. 300-350 g Typo 00 mel (almindelig hvedemel kan også bruges, dog bliver bollerne mere luftige med typo 00 mel, da det er finere end normalt hvedemel)

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt Creme fraishe, solsikkekerner, havregryn, salt og revet gulerødder, sørg for at røre løbende, så alt bliver fordelt i dejen. Tilsæt melet lidt ad gangen og rær grundigt med din grydeske. Bliv ved med dette, indtil dejen er fast men stadig klistret bare med din grydeske (melmængden kan variere alt efter hvor saftige gulerødderne er). Dæk skålen og kom den i køleskabet natten over. Boller klattes på en bageplader om morgen og bages først i ovnen ved 260 grader i 4 minutter og herefter 225 grader i 16 minutter ca. Vurder bollen ved at bollen siger en hul lyd, når du slår på den under bollen, så er den færdig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madklubbi - Svamperisotto